11 Disember 2010

..SuKa SaNgaT NgaN GaYa PeNuLiSaN Dia..kadang2 saya rasa saya xubah seperti daun2 kering yang berguguran pada awak buruk.tidak berharga.sampah. terfikir, sedar atau tidak awak akan adanya saya?akan wujudnya saya?

betapa saya mendekati awak..semakin jauh awak meninggalkan.

saya berlari dengan harapan awk mengejar.saya berpaling..tiada awk dibelakang..hampa.sumpah saya benci itu.

saya menangis..tertawa mungkin awak.

terserah.saya xharus marah pada kenyataan.

saya mencintai awak.awak mencintai dia,(pernah mencintai dia mungkin)..pura2 saya tidak nampak..saya cemburu.tapi saya senyum untuk awak.

saya terima awk mencintai dia melebihi awk mencintai saya. sebab cinta saya pada awk tidak bersyarat..awk berhak mencintai sesiapa pon..tapi saya hanya mencintai awk.

bila saya menangis.saya tidak akan memaksa awak untuk menangis bersama saya...cukuplah awak terdiam di depan saya.jgn berpaling dari saya..bila awk berpaling...hati saya pedih..saya nak awk faham itu..

saya hanya seperti lalang dalam hidup awak..yang sekadar awak pandang sebelah mata ditengah-tengah perjalanan awk..yang mungkin awk tidak perasan akan hadirnya saya di keliling perjalanan awk.

bila saya sedar akan wujudnya saya pada awk..sekadar seperti lalang..seperti daun2 kering..saya terasa seperti mahu bertanya pada awk..

"Bila awak akan meninggalkan saya..bilang tarikhnya..agar saya lebih bersedia dan tidak menjadi gila kerana awk’

tapi.saya fikir..kerana cinta itu maknanya anugerah..maka biarlah saya begini..mencintai awak secara sederhana..kalau awak bahagia tanpa saya..saya harus berbahagia untuk awak..

Badiah,saya suka baca belog awak..
Maaf ambk N3 tanpa kebenaran..hihi
Jangan lupa singgah ke blog beliau..


4 ulasan:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

singgah2...

..DaK KeCiK.. berkata...

Singgah jgn xsinggah..

Nurulbadiah Lai berkata...

thanks dear..ala xmarah pon..sorry baru bukak blog n perasan..thanks sbb menghargai..
:)

ily

..DaK KeCiK.. berkata...

Badiah-Welcome..hihi